VVE & Piramide

themas

Ontwikkelingsgericht werken

We bieden kinderen plezier én de kans om zich breed te ontwikkelen. Speels en ongedwongen voor een kind, want voor school (0 – 4 jaar) en buiten school (4 – 13 jaar) mag dat. Dit doen we aan de hand van verschillende methodes. Ieder kind krijgt de ruimte om eigen ideeën te vormen. Tijdens hun ontdekkingstocht dagen we ze hierin uit! Uiteraard houden we bij het aanbieden van onze activiteiten rekening met de wensen en behoeften van het kind.

VVE en Piramide

VVE
VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en heeft als doel ontwikkelingsverschillen bij jonge kinderen te voorkomen of verkleinen. Bij het consultatiebureau wordt gekeken of een kind extra ondersteuning nodig heeft. Wanneer dit het geval is, kan er een VVE-indicatie worden afgegeven. Hiermee komt een kind bij AVEM in aanmerking voor een VE-plaats (Voorschoolse Educatie). In de kinderopvang kunnen kinderen met een indicatie vanaf 2½ jaar, 960 uur VE aangeboden krijgen.

VVE is de volledige afkorting van de indicatie die wordt gegeven door het consultatiebureau. In de kinderopvang spreken we ook wel van VE-indicatie omdat onze expertise uitgaat naar de Voorschoolse Educatie, voorafgaand aan de basisschool.

Piramide
Bij AVEM Kinderopvang stimuleren we álle kinderen graag optimaal in hun ontwikkeling. Dit doen wij onder andere door te werken met de VVE-methode Piramide. Piramide is een educatieve methode voor alle kinderen van 0-7 jaar, met als doel: het optimaliseren van een brede ontwikkeling in een veilige omgeving en een positief educatief klimaat. Zingen, dansen, klimmen en klauteren, tekenen, puzzelen, (voor)lezen en spelen met vriendjes. Allemaal manieren waarop kinderen spelenderwijs bezig zijn met hun ontwikkeling. Wij ondersteunen hen hierbij door ze kennis te laten maken met verschillende thema’s zoals kleding, feest, kunst en verkeer. De activiteiten die we aanbieden zijn speciaal afgestemd op de belevingswereld en het niveau van het kind. Want kinderen die gemotiveerd bezig zijn met iets dat ze leuk vinden, leren het meest!

inschrijven