buitenschoolse

Buitenschoolse Opvang
4-13 jaar

Kinderen die lekker in hun vel zitten, kunnen zich optimaal ontwikkelen. Daarom vinden we het extra belangrijk om ze ook buiten school een fijne tijd te bieden. We geven kinderen de ruimte om te doen wat ze leuk vinden en te ontdekken waar hun talenten liggen. Op de BSO geven we kinderen inspraak en dagen we ze uit op hun eigen niveau.

Huiskamergevoel en activiteitenaanbod
Op de BSO mogen kinderen zelf kiezen wat ze doen. Van vrij spel, een onderling voetbalpartijtje, tikkertje of knutselen. Het is tenslotte hun vrije tijd. We zijn er voor je kind om gezellig te kletsen, samen een kopje thee te drinken of helpen je kind bij het maken van huiswerk.
Daarnaast zorgen we ook dagelijks voor leuke activiteiten waar kinderen bij kunnen aansluiten. Van lekker koken tot sporten en van een gave knutsel tot toneel en zang.

Uiteraard stellen we kaders waarbinnen kinderen zich kunnen bewegen om zich te ontwikkelen. De specifieke kaders zijn locatie- en omgevingsafhankelijk. Samen met je kind en met jou als ouder, wordt de vrijheid die je kind krijgt besproken, om door te kunnen groeien.

Ontwikkel en vlieg uit!

Wanneer?
Buitenschoolse opvang bieden we het hele jaar aan van maandag tot en met vrijdag. We zijn gesloten op nationale feestdagen.

VSO en NSO

Je kan opvang voor schooltijd (VSO) of opvang na schooltijd (NSO) afnemen.
VSO bieden we van 07.30 uur tot 08.30 uur, in schoolgaande weken.
NSO bieden we van einde schooltijd tot 18.15 uur, in schoolgaande weken.

Vakanties en studiedagen
Wil je aanvullend op je NSO, budget voor opvang tijdens vakantiedagen en studiedagen? Dat kan!
Even in het kort: je kan budget inkopen, afgestemd op 12, 9 of 6 vakantieweken waarbij studiedagen zijn inbegrepen. Met dit budget beslis je zelf hoe en wanneer je dit inzet, tijdens vakanties of een geplande studiedag.

Tijdens de vakanties pakken we wat grootser uit en organiseren we naast activiteiten op locatie, ook gave workshops en onvergetelijke uitstapjes.

Wat breng je mee?
Niets meer als wat je vanuit school meeneemt. Wij zorgen voor drinken en een fruit- of groentesnack. Ook de lunch verzorgen wij op korte schooldagen. Wel zo handig!