peuteropvang

Peuterwerk
2-4 jaar

Leeftijdsgenootjes ontmoeten en samen heerlijk spelen. Maar tegelijkertijd ook klaarmaken voor een nieuwe fase. We stimuleren de ontwikkeling van jouw peuter met VVE-methoden, specifiek gericht op de ontwikkelingsfase en de natuurlijke nieuwsgierigheid van peuters.
We bieden uitdagende activiteiten waarmee de motoriek, sociale vaardigheden, taal- en rekenontwikkeling wordt gestimuleerd. Door verschillend materiaal aan te bieden in een leerrijke omgeving, waarin peuters ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen.

Samen lunchen is onderdeel van het dagprogramma. Ook zorgen wij voor de fruit- of groentesnack en drinken. Door dit aan te bieden krijgen alle kinderen gezonde voeding. Tijdens het eetmoment wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd en besteden we aandacht aan zowel het sociale aspect als de algehele ontwikkeling.

Peuter+
In gemeente Maashorst kunnen kinderen vanaf 3 jaar gebruik maken van een uitgebreid peuter+ aanbod, op woensdagochtend. Het doel van peuter+ is om 3 jarige peuters iets extra’s te bieden, specifiek op het ontwikkelingsniveau van de oudere peuter. We doen dit met een speelse, heel voorzichtige vooruitblik op de basisschool.

Om vervolgens vol vertrouwen uit te vliegen, de wijde wereld in!

Wanneer?
Peuterwerk bieden we tijdens de weken waarin de basisschool ook geopend is, 40 weken per jaar.

Onze peuterwerklocaties zijn 5 ochtenden geopend, van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Wat breng je mee?
Wij zorgen voor fruit- of groentesnack en drinken. Een tasje met een luier en je knuffel is fijn. Oh ja, een setje schone kleding. Liefst niet je beste outfit want wij gaan op avontuur!